Mercimekli Yoğurt Tarifi



MALZEMELER 

  • 4 Çorba Kaşığı Bulgur
  • 3 Su bardağı Su
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 3 Çorba Kaşığı Yeşil Mercimek
  • 3 Çorba Kaşığı Yoğurt

 HAZIRLANIŞI 

Mercimekleri ayıklayın. Yıkama işlemini de bitirdikten sonra tencereye koyun. Mercimeklerin üzerini geçecek kadar su ekleyip 5 dakika kaynamaya bırakın. Haşlamış olduğunuz mercimeklerin suyunu süzüp tekrar tencereye atın. Bulguru da ekledikten sonra 3 su bardağı su ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Bir kasenin içinde un ile yoğurdu çırpın ve tencereye yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar