MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 1 su bardağı şeker
- 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım kilo mısır nişastası
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
Çikolatalı Sos İçin Gerekli Olan Malzemelerimiz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 250 gr. kakaolu fındık kreması
HAZIRLANIŞI
- Hamur malzemelerini karıştırarak yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp dilediğiniz gibi şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 180 dereceye ısıtılmış sıcak fırında üzeri hafif çatlayana kadar pişirin. (Kurabiyelerin üzerleri kızarmamalı, beyaz olmalı.)
- Pişen kurabiyeleri fırından alarak soğumaya bırakın.
- Fındık kreması ile sıvıyağı benmari usulü eritin. Mısır gevreğini robotta çekin. Soğuyan kurabiyeleri önce çikolatalı sosa batırın daha sonra mısır gevreğine bulayarak soğumaya bırakın.
- Afiyetler olsun birdaki kurabiye tarifinde görüşmek üzere :)
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder