Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı

         Malzemeler 
 3 su bardağı pirinç
 1 Yemek kaşığı kuş üzümü
 1 Tane orta boy havuç
 4/3 Su bardağı sıcak su
 1 Su bardağı mısır
 Tuz, karabiber, yenibahar

  1. Pirinçleri yıkadıktan sonra ılık tuzlu suda 30 dakika bekletelim. Havucu soyaım minik minik küp şeklinde doğrayalım.
  2. Pilav tenceresine tereyağ ve sıvıyağ katalım. Doğradığımız havuçları soteliyelim.
  3. Pirinçlerin suyunu süzdürelim havuçların üstüne ekleyelim kavurmaya devam edelim. Pirinçlerde kavrulduktan sonra mısırı ekleyelim.
  4. Üstüne sıcak suyu ve yıkadığımız kuş üzümlerini ilave edelim tuzunu atıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Pilav suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Ocaktan indirdikten sonra yenibahar ve karabiber serpip karıştıralım. 10-15 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar