Ana içeriğe atla
Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı
Malzemeler
► 3 su bardağı pirinç
► 1 Yemek kaşığı kuş üzümü
► 1 Tane orta boy havuç
► 4/3 Su bardağı sıcak su
► 1 Su bardağı mısır
► Tuz, karabiber, yenibahar
- Pirinçleri yıkadıktan sonra ılık tuzlu suda 30 dakika bekletelim. Havucu soyaım minik minik küp şeklinde doğrayalım.
- Pilav tenceresine tereyağ ve sıvıyağ katalım. Doğradığımız havuçları soteliyelim.
- Pirinçlerin suyunu süzdürelim havuçların üstüne ekleyelim kavurmaya devam edelim. Pirinçlerde kavrulduktan sonra mısırı ekleyelim.
- Üstüne sıcak suyu ve yıkadığımız kuş üzümlerini ilave edelim tuzunu atıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Pilav suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocaktan indirdikten sonra yenibahar ve karabiber serpip karıştıralım. 10-15 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder