Malzemeler;
Kekine;
- 3 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker (125 ml alan ajda bardak)
- 3 yemek kaşığı su
- 1,5 çay bardağı un (125 ml alan ajda bardak)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kremasına;
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 200 gr labne peyniri
- 1 paket vanilya
Ayrıca;
- muz
- süt
- hindistancevizi
- erimiş çikolata
- toz antepfıstığı
Yapılışı;
- Önce keki hazırlayın. Yumurtaları ve şekeri miksrede en az 7-8 dakika çırpın. Suyu ekleyip tekrar 30 saniye kadar çırpın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula yardımıyla sadece malzemeler özleşene kadar karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine harcı boşatın ve önceden ısınmış 175 deceli fırında sadece 10 dakika pişirip fırından alın.
- İlk sıcaklığı çıkan keki yağlı kağıtla beraber rulo yapın ve üzerine nemli bir bez örterek soğuyana kadar bekletin.
- Soğuyan ruloyu açın, 8 eşit parçaya kesin ve yağlı kağıttan dikkatlice kurtarın.
- Krema için gereken malzemeleri labne ve vanilya hariç tencereye alın, sürekli karıştırarak koyulaşmaya başlayana kadar pişirin. Soğutun.
- Labne ve vanilyayı da ekleyerek mikserde 1-2 dakika çırpın.
- 2-3 tane muzu kekinizin boyutlarında kesin ve limon suyu sürün.
- Bir kek parçasını alın, 2 yemek kaşığı krema sürün ve uç kısmına muz koyarak rulo yapın.
- Ruloyu önce süte (batırıp çıkartmanız yeterli, fazla durusa kek çok yumuşar) sonra bolca hindistancevizine bulayın. Ortadan ikiye kesip kesik uçlarıda hindistancevizine bulayın.
- Tüm keklere aynı işlemi uygulayın ve üzerlerine eritilmiş çikolata gezdirip antepfıstığı serpiştirin ve servis zamanına kadar buzdolabında dinlendirin.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...
Yorumlar
Yorum Gönder