MALZEMELER
- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası
- 200 Gr Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Tutam Maydanoz
- 2 Yemek kaşığı Nar Ekşisi
- 0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Nohut
- 6 Adet Patlıcan
- 1 Çay bardağı Pilavlık Bulgur
- 4 Diş Sarımsak
- 100 Gr Tereyağı
- 4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Kimyon, Kuru Nane, Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve ortadan ikiye kesin. İçlerini oyarak çıkartın ve tuzlu suda bekletin. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçaları, tuz ve baharatları, rendelenmiş sarımsağı, yıkanmış bulguru, maydanozu, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyin. Nohutu ilave edip patlıcanların içlerine doldurun. Domatesten parçalar kesip patlıcanların ağız kısımlarını kapatın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip üzerlerine küçük kesilmiş tereyağı parçaları serpin. İsteğe göre nar ekşisi gezdirin. Üzerine küçük boy porselen bir tabak kapatıp önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder