Hazırlama Süresi: 10 dakika
Malzemeler:
• 2 buçuk su bardağı süt
• 1 su bardağı Nutella
• Yarım çay kaşığı tuz
• 3 buçuk yemek kaşığı mısır nişastası
Krema için:
• Yarım litre kremşanti
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı vanilya
Malzemeler:
• 2 buçuk su bardağı süt
• 1 su bardağı Nutella
• Yarım çay kaşığı tuz
• 3 buçuk yemek kaşığı mısır nişastası
Krema için:
• Yarım litre kremşanti
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifte öncelikle yarım su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını topak kalmayacak şekilde karıştırın. Daha sonra orta ateşte, orta boy bir tencerenin içine 2 su bardağı süt, tuz ve Nutella’yı ekleyin. Buradaki püf nokta, Nutella eriyinceye kadar uzun uzun iyice karıştırmak… Böylelikle topaklaşma olmayacaktır. Ardından bu karışımın üzerine başka bir kapta daha önce yapmış olduğunuz süt-nişasta karışımını ekleyin. Kaynayıncaya kadar orta ateşte karıştırmaya devam edin.
Kaynadığında ocağın altını kısın ve 1-2 dakika da kısık ateşte karıştırın. Ardından pişirme işlemi bitmiş olan pudingi kaselere dökün. Soğuması için buzdolabına kaldırın.
Puding buzdolabında soğurken siz de biraz daha lezzet katmak için kremayı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir kaba kremşanti, toz şeker ve vanilyayı ekleyerek mikserle önce yüksek hızda 1-2 dakika, daha sonra ise aynı sürede düşük hızda karıştırın. Yüksek hızda fazla karıştırmamak burada önemli… Bu yüzden karışım krema kıvamına geldiğinde mikseri hemen düşük hıza alın. Pudingleri dolapta soğuduktan sonra dışarı çıkarıp üzerlerine, hazırladığınız kremayı ekleyerek süsleyin.
Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifte öncelikle yarım su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını topak kalmayacak şekilde karıştırın. Daha sonra orta ateşte, orta boy bir tencerenin içine 2 su bardağı süt, tuz ve Nutella’yı ekleyin. Buradaki püf nokta, Nutella eriyinceye kadar uzun uzun iyice karıştırmak… Böylelikle topaklaşma olmayacaktır. Ardından bu karışımın üzerine başka bir kapta daha önce yapmış olduğunuz süt-nişasta karışımını ekleyin. Kaynayıncaya kadar orta ateşte karıştırmaya devam edin.
Kaynadığında ocağın altını kısın ve 1-2 dakika da kısık ateşte karıştırın. Ardından pişirme işlemi bitmiş olan pudingi kaselere dökün. Soğuması için buzdolabına kaldırın.
Puding buzdolabında soğurken siz de biraz daha lezzet katmak için kremayı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir kaba kremşanti, toz şeker ve vanilyayı ekleyerek mikserle önce yüksek hızda 1-2 dakika, daha sonra ise aynı sürede düşük hızda karıştırın. Yüksek hızda fazla karıştırmamak burada önemli… Bu yüzden karışım krema kıvamına geldiğinde mikseri hemen düşük hıza alın. Pudingleri dolapta soğuduktan sonra dışarı çıkarıp üzerlerine, hazırladığınız kremayı ekleyerek süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder