MALZEMELER
- 1 Kase Ceviz
- Yarım Su bardağı Nişasta
- 1 Su bardağı Pekmez
- 1 Su bardağı Su
- 1 Su bardağı Süt
- 2 Su bardağı Un
- 2 Adet Yumurta
- Yarım Su bardağı Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına unu koyuyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Süt, su, yumurta, nişasta ve zeytinyağını ilave edip yoğuruyoruz. Un ilavesi yaparak sert bir hamur yapıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Uzun şeritler halinde açıp düğüm atıyoruz. Hamurları sıvıyağ da kızartıyoruz. Kızarttığımız hamurları pekmezle şerbetliyoruz. Üzerine cevizleri de serpip servis ediyoruz.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder