Otlu Peynirli Omlet

Otlu omlet yapımı için gerekli olan malzemeler:
  • 5 tane büyük boy yumurta,
  • 100 gram kaşar peyniri,
  • 150 gram beyaz peynir,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 2 tane ince taze soğan, 
  • 1 adet sivri biber,
  • 1 avuç dereotu,
  • 1 avuç maydanoz,
  • Arzu edilen miktarda fesleğen, 
  • 1 fiske kabartma tozu, 
  • yarım çay kaşığı karabiber,
  • Yeteri kadar tuz.
Otlu omlet  hazırlanışı: 

Yıkadığınız yumurtaları geniş bir kasenin içerisine kırın ve sarısı ile beyazlarının kolay karışabilmesi için üzerine tuzunu da ilave ederek çatal yardımıyla iyice çırpın. Daha sonra kaşar peynirini rendeleyin ve çırptığınız yumurtaların üzerine ilave edin. Bir tarafta dereotu, maydanoz, fesleğen, sivri biber ve taze yeşil soğanı ince ince kıyın. Maydanozdan biraz ayırın. Kalan tüm yeşillikleri yumurtalı karışımın üzerine boşaltın. Karabiber ve kabartma tozunu da ekleyerek biraz daha çırpın. 
Bir kasede beyaz peyniri ezin ve doğrayarak bir kenara ayırdığınız maydanozu üzerine ekleyerek karıştırın. Otlu omleti pişirme aşamasına gelince; önce omleti kolay çevirebileceğiniz yapışmaz bir tavaya yaklaşık bir tatlı kaşığı tereyağı atın ve yakmadan eritin. Üzerine kepçe yardımıyla omlet yumurtasından 1 kepçe boşatın ve bir yüzünü pişirdikten sonra diğer tarafını çevirin. Bir kısmına beyaz peynirli harçtan biraz dökün ve D harfi şeklinde harcın üzerini kapatın. Piştiğine emin olduğunuzda servis tabağına alın ve diğer malzemeler bitinceye kadar işleme devam edin. Otlu omletinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz. Pratik olmasını arzu ederseniz tüm malzemeyi birleştirerek krep şeklinde de pişirebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ...

Yorumlar