PATATES ÇORBASI TARİFİ


MALZEMELER
  • 8 Su bardağı Et Suyu
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 4 Adet Patates
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Su bardağı Süt
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • Kararında Tuz

 HAZIRLANIŞI 

Çorba tenceresinde, doğranmış soğan yağ ile hafif sarartılır. Un ilavesiyle birkaç kez karıştırılır. Soyulup rendelenmiş patates ve et suyu konur. Patatesler ezilinceye kadar pişirilir. Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir, tuz atılır. Yumurta sarısı süt ile çırpılıp çorbaya yavaşça karıştırılır. Ateş kapatılır. Not: İstenirse bayat ekmek küçük küçük doğranır. Yağda kızartılıp çorbaya garnitür olarak konur.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar