MALZEMELER
- 4 Su bardağı Buğday Unu
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay bardağı Süt
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- Yarım Paket Yaş Maya
- 1 Adet Yumurta Akı
- Kararında Su
İÇ HARCI İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
- 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası
- 50 Gr Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- 5 Adet Patates
- Kararında Karabiber, Sıvı Yağ, Tuz
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- Kararında Susam
- HAZIRLANIŞI
- Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra yaş mayayı, sütü, sıvı yağı, yumurta akını, tuzu koyup ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkartıyor ve 3-4 dk. özleşmesi için yoğuruyoruz. Hamurumuzun üzerine un serpip dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz. Önceden haşlamış olduğumuz patatesleri soyup rendeliyoruz. Kuru soğanı yemeklik doğradıktan sonra bir tava içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ koyup üzerine soğanları alıp kavuruyoruz. Daha sonra üzerine kıymayı ekleyip 1-2 dk. çevirdikten sonra salçaları ekleyip karıştırıyoruz. Rendelemiş olduğumuz patatesleri de dâhil edip tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıp soğuması için ocaktan alıyoruz. Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp merdaneyle fincan tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İçlerine patatesli harcı paylaştırıp iki ucunu birleştirip tırnak ucuyla sıkıştırıyoruz. Uçlarını burgu şeklinde de kapatabilirsiniz. Yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları alıp, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Tepside mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Evinizi saran sıcak poğaça kokusu çocuklarınızın sofraya koşarak gelmesini sağlayacaktır. Sağlıklı günlerde yiyiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder