PATATESLİ YUMURTA TARİFİ

Malzemeler
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/4 demet maydanoz
Kızartmak için
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
Pişirme Önerisi
leri yağsız tavada daha az yağda kızartabilir ya da derin yağda ve fritözde kızartmayı da tercih edebilirsiniz.ya rendelenmiş kaşar peyniri ve arzu ettiğiniz baharatları katabilirsiniz.Yumurta sayısını kişi sayısı, arzu ettiğiniz hacim ve yoğunluğa bağlı olarak azaltıp arttırabilirsiniz.Ters yüz ettiğiniz patatesli yumurtayı, omlet şeklinde de hazırlayabilir arzuya göre incecik kıyılmış kuru soğan ekleyebilirsiniz.
Hazırlanışı
  • Kabuğunu soyduğunuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  • Maydanozları servis esnasında kullanmak üzere incecik kıyın. Yumurtaları küçük bir kasede tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çırpın.
  • Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda renk alıp hafif bir şekilde kıtırlaşana kadar kızartın.
  • Patatesleri fazla yağını salmaları için bir kevgir yardımıyla alıp kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirin.
  • Yağını bırakan ve tamamı kızaran patates küplerini yeniden tavaya alın. Üzerlerine çırpılmış yumurtayı dökün. Aralarda karıştırarak kısık ateşte yumurta hafif sulu kalacak şekilde pişirin.
  • Hazırladığınız yumurtalı patatesi geniş bir tabağa alıp bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
  • Küp küp kızarttığınız patatesler üzerine yumurtaları kırıp sahanda yumurta şeklinde pişirebilir, sarısına ekmek banarak da afiyetle yiyebilirsiniz.

Yorumlar