MALZEMELER
- 3 Adet Biber
- 3 Adet Domates
- 2 Adet Kuru Soğan
- 400 Gr Kuşbaşı
- 3 Adet Patlıcan
- 3 Diş Sarımsak
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içine önce kuşbaşı doğranmış etleri suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Üzerine yağı döküp kavurmaya davam edin. Patlıcanları alacalı kesip küçük küpler halinde doğrayın. Patlıcanların üzerine dizin. Üzerine domates ve sivri biberleri irice doğrayıp ekleyin. Aralarına sarımsakları serpin. Kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte 1,5 saat pişmeye bırakın. Tencereniz müsaitse bu işlemi fırında da yapabilirsiniz. Kendi suyu ve buharıyla piştiği için çok güzel bir lezzeti olan bu yemeği afiyetle sıcak sıcak ikram edin.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder