Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı erimiş margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Ekstra Malzemeler
İç harcı için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 250 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- Bir çimdik kaşığı tuz
- Bir çimdik karabiber
Hazırlanışı:
- Öncelikle elenen un derin bir kaba alınır. Kabartma tozu ile harmanlanır.
- Erimiş margarin, tuz ve yumurta ufak bir kapta çırpılır.
- Unun ortası havuz şeklinde açılır. Yumurtalı karışım una eklenir.
- Homojen bir hamur elde edene dek tüm malzeme yoğrulur.
- Hamurun üstüne nemli bez kapatarak oda sıcaklığında 20 dakika bekletilir.
- İç harcı için; kuru soğan küçük küpler şeklinde yemeklik doğranır.
- Közlenmiş patlıcanların kabukları ayıklanır. Zeytinyağı bir tavada iyice kızdırılır.
- Doğranmış soğan renk alana dek sotelenir. Daha sonra; kuşbaşı doğranan tavuk göğsü eklenir ve suyu çekilene dek kavrulur.
- Kabuğu soyulduktan sonra ufak parçalar şeklinde kesilen közlenmiş patlıcan ve tüm baharatlar eklenir. Tüm malzeme 5 dakika kavrulduktan sonra ocaktan alınır.
- Dinlendirilen hamur unlanan mutfak tezgahı üstünde yumurta şeklinde parçalara ayrılır.
Hamur parçaları 15 cm. çapında açılır. Orta bölümlerine hazırlanan harçtan eklenir ve rulo şeklinde kapatılır. - Hazırlanan börekler tabanı yağlı kağıt ile kaplanan fırın tepsisine yerleştirilir.
- Üstlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden 170 derecede ısıtılan fırında yarım saat pişirilir. Ilık halde servis edilir.
- Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder