PIRASA KÖFTESİ TARİFİ



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE PIRASA KÖFTESİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)



 MALZEMELER 

  • 250 Gr Dana Kıyma
  • 1 Dilim Ekmek İçi
  • 1 Çay kaşığı Karabiber
  • 2 Kg Pırasa
  • 3 Su bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay kaşığı Tuz
  • 2 Su bardağı Un
  • 1 Adet Yumurta
 HAZIRLANIŞI 
Temizlenen pırasalar 1’er santim genişliğinde yuvarlak dilimler halinde doğranır. Orta ocak ateşinde düdüklü tencereye 1 litre su koyarak dilimlenmiş pırasalar konur ve buharı çıktıktan sonra 15-20 dakika daha pişirilir. Pırasalar yumuşadıktan sonra süzgeçte süzülmeye ve soğumaya bırakılır. Plastik bir kaba 250 gram dana kıyma, 1 dilim ıslatılmış ekmek içi (beyaz ekmek tercih sebebidir), 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve avucumuzda iyice sıkıp suyunu süzdüğümüz pırasalar da eklenerek iyice yoğrulur. Yoğrulma süreci ortalama 3 dakikanızı alır. Bir kaba 2 bardak un koyulur diğer bir kaba da 1 yumurta, 1 yemek kaşığı su konularak çırpılır. Harcımızdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı ancak tombul köfteler haline getirilir. Hazırlanan köfteler un kabında una sonra yumurtaya bulandırılıp derin bir tavada 3 bardak sıvı yağ konarak yüksek ocak ateşte kızartılır. Ortalama 3-4 dakika kızarana kadar pişirilip servis tabağına alınabilir.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar