Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Yapılışı
Pırasalar yıkanıp, dıştaki ilk katman kaldırılıp atılır.
Pırasaların ucundaki yeşil kısımlar da başka bir yemekte kullanılmak üzere kesilip ayrılır.
Kalan kısımlar tercihen verev olacak şekilde 2-3 parmak genişliğinde dilimlenir.
Yemeklik olarak doğranan soğanlar, zeytinyağı ile birlikte tencereye konulup, sotelenir.
Soğanlar sotelenince, üzerine doğranmış domatesler ilave edilip karıştırılır.
Domateslerin üzerine, verev kesilen havuçlar ilave edilir.
Havuçlar 1-2 dakika piştikten sonra, pırasa ile pirinçler eklenir.
Son olarak, pırasanın üzerini 1 parmak geçecek kadar su, tuz, şeker ve limon suyu ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır.
Hazırlanan zeytinyağlı pırasa yemeği, orta ateşte 25-30 dakika kadar pişirilir.
Not; Zeytinyağlı yemekler, bekledikleri zaman daha güzel oluyor. Sabahtan pişirip akşam veya ertesi gün yerseniz, tadı oturuyor ve daha bir lezzetli oluyor.
Zeytinyağlı yemeklere 1 çay kaşığı kadar toz şeker eklemek, lezzetini arttırıyor.
Bu nefis
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi için
Çıtır Kurabiyem’e çok teşekkür ederiz.
Yorumlar
Yorum Gönder