PIRASA YEMEĞİ TARİFİ

PIRASA Yemeği tarifi EMEGİ ile ilgili görsel sonucu

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram pırasa,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 küçük kuru soğan,
  • 2 yemek kaşığı pirinç,
  • 2 orta boy havuç,
  • 2 su bardağı kadar su (pırasaları 1 parmak kadar geçsin),
  • Tuz,
  • Yarım limon suyu,
  • 2 adet domates,
  • 1 çay kaşığı toz şeker.
  • Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Yapılışı

    Pırasalar yıkanıp, dıştaki ilk katman kaldırılıp atılır.
    Pırasaların ucundaki yeşil kısımlar da başka bir yemekte kullanılmak üzere kesilip ayrılır.
    Kalan kısımlar tercihen verev olacak şekilde 2-3 parmak genişliğinde dilimlenir.
    Yemeklik olarak doğranan soğanlar, zeytinyağı ile birlikte tencereye konulup, sotelenir.
    Soğanlar sotelenince, üzerine doğranmış domatesler ilave edilip karıştırılır.
    Domateslerin üzerine, verev kesilen havuçlar ilave edilir.
    Havuçlar  1-2 dakika piştikten sonra, pırasa ile pirinçler eklenir.
    Son olarak, pırasanın üzerini 1 parmak geçecek kadar su, tuz, şeker ve limon suyu ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır.
    Hazırlanan zeytinyağlı pırasa yemeği, orta ateşte 25-30 dakika kadar pişirilir.
    Not; Zeytinyağlı yemekler, bekledikleri zaman daha güzel oluyor. Sabahtan pişirip akşam veya ertesi gün yerseniz, tadı oturuyor ve daha bir lezzetli oluyor.
    Zeytinyağlı yemeklere 1 çay kaşığı kadar toz şeker eklemek, lezzetini arttırıyor.
    Bu nefis Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi için Çıtır Kurabiyem’e çok teşekkür ederiz.

Yorumlar