Hazırlama Süresi: 20 dakika + 2-3 saat buzdolabında dinlenme süresi
Malzemeler:
4-5 tane kuru kayısı
1 su bardağı kadar fındık
1 su bardağı kuru dut
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı şekersiz fındık ezmesi
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Kekin kompakt bir halde kalabilmesi ve pişmiş bir kek gibi görünebilmesi için bütün malzemelerin iyice parçalanması gerekiyor. Bu yüzden de tüm malzemeleri öncelikle ayrı ayrı şekilde mutfak robotunda güzelce çekin.
Her bir malzemenin iyice parçalandığından emin olduktan sonra tüm malzemeleri karıştırıp hep beraber bir kez daha çekin ki iç içe geçsinler. Ufak bir tepsiye tüm malzemeyi dökün ve parmaklarınız veya yumruğunuz yardımıyla sıkıştıra sıkıştıra yayın.
Yaklaşık 2-3 saat buzdolabında soğumaya bıraktığınız fit kekinizi daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine bir parça Hindistan cevizi ve kırılmış ceviz parçaları dökerek sunumunuzu güzelleştirebilirsiniz.
Kekin kompakt bir halde kalabilmesi ve pişmiş bir kek gibi görünebilmesi için bütün malzemelerin iyice parçalanması gerekiyor. Bu yüzden de tüm malzemeleri öncelikle ayrı ayrı şekilde mutfak robotunda güzelce çekin.
Her bir malzemenin iyice parçalandığından emin olduktan sonra tüm malzemeleri karıştırıp hep beraber bir kez daha çekin ki iç içe geçsinler. Ufak bir tepsiye tüm malzemeyi dökün ve parmaklarınız veya yumruğunuz yardımıyla sıkıştıra sıkıştıra yayın.
Yaklaşık 2-3 saat buzdolabında soğumaya bıraktığınız fit kekinizi daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine bir parça Hindistan cevizi ve kırılmış ceviz parçaları dökerek sunumunuzu güzelleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder