Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi

Porsiyonluk  Köstebek Pasta  Tarifi

Malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek  kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un ( Kıvam  cıvık olursa  ekleyebilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
Arası  İçin;
  • 2 poşet krem şanti ( 1 paketin içindeki 2  poşet)
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
Üzerine;
  • Antep fıstığı
  • Çilek

Hazırlanışı;

  1. Yumurta ve şekeri krema  kıvamı  alana  kadar 4-5 dakika iyice çırpın.
  2. Üzerine yağ ve sütü ekleyip,tekrar çırpın.
  3. Kakao,kabartma tozu ve unu  ilave  edip  karıştırın. Hamurun kıvamı  akışkan  olmalı,eğer  çok  cıvıksa  biraz  daha  un  ekleyin.
  4. Yağlı kağıt  serili dikdörtgen kek kalıbınıza karışımı dökün. ( Tepsiyi  yağlayarak  da  dökebilirsiniz.
  5. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında keki pişirin.
  6. Kek  pişerken  şanti  ve  sütü  çırpın,dolaba  kaldırıp  soğumaya  bırakın.
  7. 40 dakika  sonra kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan  batırıp  çıkartın,pişmişse fırından çıkartın.
  8. Kek  soğuyunca videodaki  gibi önce  ince  kalan  kenarları kesip,sonra  ikiye kesin. Kenar  ve  üst  parçaları  robottan geçirin.
  9. Kekin alt kısmını  servis  tabağına alıp,üzerine  çırpılmış  şantiyi  döküp  yerleştirin.
  10. Robottan  geçirdiğiniz  kek parçalarını kremanın üzerine bolca serpin.
  11. Pastanızı  dolaba  kaldırın en  az 2-3  saat  dolabın  alt  kısmında  beklettikten sonra dilimleyip  üzerine  fıstık ve  çilek  yerleştirip  servis  yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar