malzemeler
- 7 veya 8 tane orta boy patlican
- 4 tane domates
- 2 tane kuru sogan
- 6 tane yesil sivri biber
- 5 dis sarimsak
- maydonoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
- Patlıcanları kabuklarıyla birlikte soymadan bir kac yerini ince bıçakla delin
- Ocağa dizin ve ara sıra çevirin, yumuşayınca pişmiştir
- Közlediğiniz patlıcanları soğumaya birakın ve soğuduktan sonra kabuklarını soyun
- Domatesleri ince ince küp seklinde doğrayın
- Biberleri, kuru soğanı, sarımsağı, maydonozu, aynı çoban salata yapar gibi ince ince doğrayın
- Közledigimiz patlicanları da doğrayıp salataya dokün
- Zeytinyağını, tuzunu dökün
- Patlican salatasına en cok lezzet veren unsur “sarımsaktır” sarimsağı bolca da doğrayabilirsiniz
Közlenmiş patlıcan salatasının yanına şu sıcak günlerde en çok yakışan karpuzdur. Karpuzu da bol bol yemeyi ihmal etmeyin, afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder