Pratik Soslu Tavuk

pratik-ev-yemekleri-03
Hazırlanma Süresi: 30 dakika
Malzemeler:
(4 kişilik)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak (kıyılmış)
Yarım su bardağı doğranmış kuru domates
1 su bardağı tavuk suyu (ya da bir tablet)
1 kutu krema
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Birkaç tutam taze, doğranmış fesleğen
Yaklaşık 250 gram (yarım paket) fettuccini makarna
Yaklaşık yarım kilo kemiksiz, derisiz tavukgöğsü
Tarif:
Orta boy bir sos tavasında ya da tencerede yağı yavaş yavaş eritin, üzerine sarımsağı ekleyin ve kısa bir süre pişirin. Domatesleri ve tavuk suyunun 3/4’ünü ekleyin. Biraz kaynayana kadar pişirmeye devam edin.
Hafif kaynadıktan sonra altını kısın ve karıştırarak kremayı ekleyin. Tekrar kaynattıktan sonra yine altını kısın ve sos yoğunlaşana kadar pişirin. Sosun kıvama geldiğini bir kaşık batırarak anlayabilirsiniz; eğer sos kaşığın sırt kısmında kalıyor ve tamamımı kaplıyorsa kıvam olmuş demektir.
Tavukları tuz ve biberle marine ettikten sonra biraz yağladığınız tavada pişirin. Her iki tarafını dörder dakika pişirip içlerinin artık pembe olmadığından emin olduktan sonra sıcak tutacağınız bir yere alın. Daha sonra aynı tavaya kalan tavuk suyunu koyun, kaynamaya başladığı noktada krema sosunu ekleyin ve altını kısın. Kısık ateşte fesleğeni ve diğer baharatları ekledikten sonra sosunuzu ocaktan alabilirsiniz.
Bu arada makarnalarınızı da kaynatmaya başlayabilirsiniz (hatta tavukları pişirirken makarnanı suyunu kaynatmaya başlayabilirsiniz). Fettucini’leri bildiğimiz makarna pişirir gibi 8-10 dakika, yani al dente kıvamına gelene kadar pişirin. Servis tabaklarına bölüştürdüğünüz makarnaların üzerine 2-3 dilim halinde kestiğiniz tavukları bolca sos ile beraber ekleyin. Tavuğunuz hazır!

Yorumlar