RULO DİYET PASTA TARİFİ



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE RULO DİYET PASTA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 





 MALZEMELER
50 gr. su
30 gr. çavdar unu
20 gr. yulaf unu
50 gr. tam buğday unu
50 gr. tatlandırıcı
10 gr. kek emülgatörü
5 gr. kabartma tozu
1 adet portakalın rendelenmiş kabukları
İÇİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
5O gram, su
150 gram, çilek
Çilek yerine aynı miktarda arzu edilen meyve kullanılabilir.
150 gram, tatlandırıcı


 HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeler kaynatılarak marmelat haline getirilir. Kaynatıldıkça suyu buharlaşarak koyulaşacaktır. Marmelat keke sürüldükten sonra üzerine ekler kreması sürülür ve üzerine istenilen meyve koyulduktan sonra kek rulo haline getirilir.
Rendelenmiş portakal kabuğu dışındaki tüm malzemeler
karıştırılır ve tamamen beyaz olana kadar mikserde çırpılır.
Bu işlem evdeki el tipi mikserlerde 30-40 dk. kadar sürebilir. 
Kek karışımı çırpılmış krema gibi sert ve beyaz hale
gelmelidir. Ev tipi mikseriniz güçsüz ise bu kıvama hiç 
ulaşamayabilirsiniz. Bu durumda kek biraz güçsüz olur 
ama yine de kullanılabilir. Hamur beyazlaştıktan sonra 1
adet portakalın rendelenmiş kabuğu karışıma eklenir ve
 mikser ile çok az daha karıştırılarak, portakal kabuklarının 
hamurun içerisine dağılması sağlanır. Hazırlanan kek karışım:
daha sonra rulo haline getirileceği için pişince kalınlaşacağı
da hesaba katılarak, 1 cm.’den biraz daha alçak olacak 
şekilde fırın kağıdının üzerine yayılır ve 140 derece fırında
 pişirmeye verilir.
Piştiğini anlamak için kekin üstü pembeleşmeye başlayınca fırın açılarak kekin orta bölgesinin üzerine hafifçe bastırılır. Eğer bu bölge geri geliyorsa rulo pasta keki hazırdır. Hamur asla çok pişiriImemelidir yoksa esnekliğini yitirir ve rulo haline getirilirken çatlama yapar. Fırından çıkarıldıktan sonra fırın kağıdıyla beraber ve içerisine malzeme koyulmadan rulo haline getirilir ve bu halde oda sıcaklığında soğuması beklenir. Soğuduktan sonra rulo açılarak fırın kağıdı çıkartılır ve çok fazla bekletmeden içerisine istenilen malzemeler koyularak tekrar rulo haline getirilir. Dışarıda çok fazla bekletirseniz hamur kuruyacağı için rulo haline getirirken yine çatlama yapacaktır.


 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar