MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE SARAY BÜZMESİ TATLISI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 1 Çorba Kaşığı Sirke
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay bardağı Su
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Çay bardağı Un
- 1 Çay bardağı Yoğurt
- Yarım Adet Limon
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker
Hamur malzemeleri biraraya getirilerek yoğrulur, ve kıvama gelen hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açmak için tezgaha alınır. Hamur ikiye bölünerek incecik açılır. 2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder