MALZEMELER
- 2 Su bardağı Arpa Şehriye
- 1 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
- 1 Adet Dolmalık Yeşil Biber
- 2 Adet Domates
- 3 Su bardağı Et Suyu
- 1 Çay kaşığı Kekik
- 1 Adet Kuru Soğan
- 400 Gr Kuşbaşı
- Yarım Su bardağı Sıcak Su
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz
Soğanı piyazlık doğrayın.Biberleri ve domatesleri küp küp kesin. Teflon bir tencerede kuşbaşı etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.Sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip et yumuşayana dek pişirin.Gerekirse su ilave edebilirsiniz. Etler pişerken zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın.Arpa şehriyeyi atıp rengi dönene kadar kavurun.Et suyunu,tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Etler yumuşayıp suyunu çekince tereyağı,soğan ve biberleri ekleyip kavurun.Daha sonra domates,kekik,tuz ve karabiberi ekleyip biraz daha çevirin.1/2 bardak sıcak su ilave edin.5 dakika pişirip ocaktan alın. Demlenen arpa şehriyeyi bir fırın kabına alın.Üzerine etli karışımı suyuyla birlikte yayın.Kabın üzerini aliminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika pişirin.
BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLIYALIM MI?
- 2 Su bardağı Arpa Şehriye:1 Lira
- 1 Adet Dolmalık Kırmızı Biber 25 Krş
- 1 Adet Dolmalık Yeşil Biber 25 Krş
- 2 Adet Domates 50 Krş
- 3 Su bardağı Et Suyu -
- 1 Çay kaşığı Kekik-
- 1 Adet Kuru Soğan 25 Krş
- 400 Gr Kuşbaşı 15 Tl
- Yarım Su bardağı Sıcak Su-
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı-
- 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı -
- Kararında Karabiber, Tuz-
- TOPLAM MALİYET :18 LİRA
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder