Soslu Kıymalı Saray Böreği Tarifi


MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE Soslu Kıymalı Saray Böreği Tarifi PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



 MALZEMELER
3 Adet Yufka
  • 300 Gr Dana Kıyma
  • 2 Yemek kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 1 Çay kaşığı Karabiber
  • 1 Çay kaşığı Kimyon
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Çay kaşığı Tuz
  • 1 Yemek kaşığı Maden Suyu


 HAZIRLANIŞI 
İç harcı için kıyma ve sıvıyağı derin bir tavaya koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Yemeklik ince doğradığınız soğanları ilave edip karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha kavurun. Dolmalık fıstık, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Sosu hazırlamak için süt, soda (maden suyu) yumurta ve sıvıyağı derin bir kaba aktarıp tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Yufkalardan birini tezgaha serip dört eşit parçaya ayırın. Üzerlerine fırça yardımıyla, hazırladığınız sostan sürün. Uzun kenarlarına kıymalı harçtan ikişer yemek kaşığı kadar koyup kenarlarını hafifçe içeri katlayın. Yine uzun kenarlarından başlayarak sigara böreği gibi sarın. Ruloyu bir ucundan başlayarak içeriye doğru sarıp spiral şekli elde edin. Açılmamaları için kürdan saplayabilirsiniz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp börekleri fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Üzerine kalan sosu aktarın ve arzunuza göre susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Sıcak yada ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar