Susamlı ve Fındıklı Kurabiye Tarifi

Malzemeler;

  • 250 gr. tereyağ veya  margarin
  • 2  adet  yumurta ( beyazı üzerine )
  • Yarım çay bardağı toz  şeker
  • 1  su bardağı dövülmüş fındık
  • 2 yemek  kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket  kabartma  tozu
  • 4 su bardağı un ( 2 bardak normal,iki bardak kepekli un kullandım)
  • 1  kase  kavrulmuş susam

Hazırlanışı;

  1. Yumurta sarılarını,sıvı yağ,sirke  ve  katı  yağı karıştırma  kabına ekleyip  karıştırın.
  2. Karışıma  fındık,toz  şeker, tuz,azar  azar  un ve kabartma  tozunu  ekleyip  yumuşak  bir  hamur  kıvamı  olana  kadar  yoğurun.
  3. Hazırladığınız  hamurdan  cevizden  daha  küçük  parçalar alın ve yuvarlayın.
  4. Yuvarladığınız hamurları önce yumurta  beyazına,sonra  susama  bulayın ve pişirme  kağıdı  serili  fırın tepsisine  yerleştirin.
  5. Kurabiyeleri  180  derece  fırında, alt  ve  üstü  hafif  kızarana  kadar  pişirip,fırından  alın.
  6. Hafif  soğuduktan  sonra servis  yapın.

YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar