Malzemeler;
- 250 gr. tereyağ veya margarin
- 2 adet yumurta ( beyazı üzerine )
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un ( 2 bardak normal,iki bardak kepekli un kullandım)
- 1 kase kavrulmuş susam
Hazırlanışı;
- Yumurta sarılarını,sıvı yağ,sirke ve katı yağı karıştırma kabına ekleyip karıştırın.
- Karışıma fındık,toz şeker, tuz,azar azar un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur kıvamı olana kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan cevizden daha küçük parçalar alın ve yuvarlayın.
- Yuvarladığınız hamurları önce yumurta beyazına,sonra susama bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Kurabiyeleri 180 derece fırında, alt ve üstü hafif kızarana kadar pişirip,fırından alın.
- Hafif soğuduktan sonra servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder