Malzemeler:
- 1 paket sade bisküvi
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı irmik
- 2 paket toz vanilya
Ekstra Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
Üzeri için;
- 2 paket hazır toz kremşanti
- 1.5 su bardağı soğuk süt
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
- Öncelikle borcam içerisine bisküviler bütün halde dizilir.
- Süt ve toz şeker kaynayana dek pişirilir ve bisküvilerin üstüne dökülür.
- Krema için gereken süt, un, nişasta, yumurta ve irmik tencereye eklenerek iyice karıştırılır.
- Elde edilen karışım sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek kaynatılır. Kıvam aldığı zaman üstüne vanilya eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Hazırlanan muhallebi sıcak hali ile şerbetli bisküvilerin üstüne dökülür ve soğumaya bırakılır.
- 2 paket hazır kremşanti ile 1 buçuk su bardağı soğuk süt, derin bir kapta mikser ile koyu bir kıvam alana dek çırpılır. Daha sonra muhallebinin üstüne eklenir.
- Son olarak Hindistan cevizi ile süslenir ve buzdolabında 1 saat bekletilir. Böylelikle servise hazır olacaktır.
- Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder