Süt Şerbetli Bisküvi Tatlısı

Malzemeler:



  • 1 paket sade bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 2 paket toz vanilya

 Ekstra Malzemeler


Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için
;
  • 2 paket hazır toz kremşanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt

Süslemek için
;
  • Hindistan cevizi

 Hazırlanışı:


  1. Öncelikle borcam içerisine bisküviler bütün halde dizilir.
  2. Süt ve toz şeker kaynayana dek pişirilir ve bisküvilerin üstüne dökülür.
  3. Krema için gereken süt, un, nişasta, yumurta ve irmik tencereye eklenerek iyice karıştırılır.
  4. Elde edilen karışım sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek kaynatılır. Kıvam aldığı zaman üstüne vanilya eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
  5. Hazırlanan muhallebi sıcak hali ile şerbetli bisküvilerin üstüne dökülür ve soğumaya bırakılır.
  6. 2 paket hazır kremşanti ile 1 buçuk su bardağı soğuk süt, derin bir kapta mikser ile koyu bir kıvam alana dek çırpılır. Daha sonra muhallebinin üstüne eklenir.
  7. Son olarak Hindistan cevizi ile süslenir ve buzdolabında 1 saat bekletilir. Böylelikle servise hazır olacaktır.
  8. Afiyet olsun.

Yorumlar