MALZEMELER
- 1 Su bardağı Ceviz Dövülmüş
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Su bardağı Rendelenmiş Havuç
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 3 Tatlı kaşığı Tarçın
- 2 Su bardağı Toz Şeker
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un
- 3 Adet Yumurta
- 2 Damla Limonun Suyu
- 1 Su bardağı Pudra Şekeri
- 1 Adet Yumurta Akı
Yumurtaları tozşekerle birlikte çırpın. Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, havuç, ceviz, tarçın ve un ilave edip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat pişirin. Üzeri için pudraşekeri, yumurta akı ve 1-2 damla limon suyunu iyice karıştırıp, soğuk kekin üzerine dökün. 10-15 dakika dinlendirip, servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder