Tavada Pratik Börek

Pratik ikramlıklar - 04

Hazırlama Süresi: 30 dakika
Malzemeler:
• 1-2 adet böreklik yufka
• 2 adet yumurta + 1 adet yumurta sarısı
• Bir küçük kaseyi dolduracak kadar doğranmış maydanoz
• 100 gram peynir (böreklik)
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı tereyağ
• 2 çorba kaşığı süt
• 5 yemek kaşığı maden suyu
• Birer tutam pul biber, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Bir yufkanın yarısını (ufak bir yufkaysa tamamı da olabilir) olabildiğince küçük parçalara ayırarak derin bir kaseye atın. Parçaların üzerine ufaladığınız peyniri, maydanozu, yumurtayı, süt ve baharatları ilave edin. Her yufka parçasının tüm malzemelere değdiğinden emin olana kadar karıştırın.
Daha sonra orta boy bir tavayı zeytinyağı ile yağlayarak kısık ateşte ısıtın. Tava ısındıktan sonra bütün halde olan yufkayı (1 tam yufka) tavaya serin. Hazırladığınız harcı yufkanın ortasına boşaltın ve yufkanın üzerinde iyice dağılmasını sağlayın. Yufkanın tavanın dışında kalan kısımlarını içeri doğru katlayın, harcın üzerini kapatın. Ayrı bir kasede çırptığınız soda ve yumurta sarısını böreğinizin üzerine sürün.
Yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra ters çevirerek böreğin diğer yüzünün de pişmesini sağlayın. Pişirme esnasında tavanın üzerine bir kapak kapatırsanız hem pişirme süresini hızlandırırsınız hem de daha çıtır çıtır bir üst katman elde edersiniz.
Piştikten sonra böreğin üzerine tereyağı gezdirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. İşte çay ikramınız yarım saatte hazır!

Yorumlar