TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ

Tavuklu Bezelye Tarifi

Tavuklu Bezelye Tarifi - Yapılışı



Malzemeler:
4 kişilik

1 adet bütün tavuk göğsü
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ayıklanmış taze bezelye içi
1 adet kuru 
1 adet Şili biber
2 çorba kaşığı domates biber salçası
6-7 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı:

Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı olarak doğruyoruz. Doğradığımız tavuk etini yıkayıp yapışmaz bir tencereye koyuyoruz. Üzerine 5 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip biraz da tuz atıyoruz. Biz yemeklerimizde genellikle deniz tuzu kullanıyoruz ve deniz tuzunun yemeklere ayrı bir lezzet verdiğini düşünüyoruz.

Ocağını altını yükse ateşte açıp tavukların rengi dönene ve suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Ardından 1 adet kuru soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayıp tencereye ekliyoruz. 1 adet acı biberi, acı sevmiyorsanız tatlı biberi yıkayıp küçük küçük doğrayıp tencereye ekliyoruz. Tüm malzemeyi güzelce kavuruyoruz. Daha sonra 2 çorba kaşığı domates biber salçasını ekleyip bir kaç dakika tüm malzemeyi beraber kavuruyoruz. Ayıkladığımız sarımsakları yıkayıp tencereye ekliyoruz. Son olarak 2 su bardağı taze bezelye içini de tencereye ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ile tamamlıyoruz. Dondurulmuş bezelye kullanıyorsanız daha kısa sürede pişecektir. 

Kaynaya kadar yükse ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tuzunu damak zevkimize göre ayarlıyoruz. Yemeğin su miktarı da damak zevkimize bağlı. Daha sulu bir yemek yapmak isterseniz suyunu biraz daha fazla koyabilirsiniz.

Hem lezzetli hem de pratik tavuklu bezelye servise hazırdır.

Yorumlar