Hazırlanma Süresi: 25 dakika
Malzemeler:
(4 kişilik)
1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan
1/4 su bardağı yoğurt
2 tane limonun suyu
Bir çay kaşığı sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir diş sarımsak (iyice kıyılmış)
Bir tutam tuz ve karabiber
4 dilim ızgaralık tavukgöğsü
Birkaç yaprak karalahana (temizlenmiş ve ince ince doğranmış)
6-7 tane ufak salkım domates
Malzemeler:
(4 kişilik)
1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan
1/4 su bardağı yoğurt
2 tane limonun suyu
Bir çay kaşığı sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir diş sarımsak (iyice kıyılmış)
Bir tutam tuz ve karabiber
4 dilim ızgaralık tavukgöğsü
Birkaç yaprak karalahana (temizlenmiş ve ince ince doğranmış)
6-7 tane ufak salkım domates
Tarif:
Bir miksere parmesanı, yoğurdu, limon suyunuzun yaklaşık dörtte birini, sirkeyi ve kıyılmış sarımsağı koyun ve biraz karıştırın. Mikser ağır tempoda çalışırken 2 yemek kaşığı zeytinyağını, son olarak da tuz ve karabiberi ekleyin.
Bu sos karışımınız bir kenarda beklerken tavuklarınızı ızgara yapabileceğiniz cinsten bir tavayı hafiften ısıtmaya başlayın. Tuz ve karabiberle çeşnilendirdiğiniz tavukları hafif zeytinyağı damlattığınız tavada ızgara yapmaya başlayın.
Her iki tarafının da piştiğinden emin olduktan sonra arta kalan limon suyunu tavukların üzerine gezdirin ve tavukları tavadan alın, kesebileceğiniz bir yüzeye koyun. Birkaç dakika bekledikten sonra tavukları jülyen biçiminde dilimleyin.
Büyük bir kaseye parçalara ayrılmış karalahanayı ve ikiye ayırdığınız domatesleri koyun. Hazırlamış olduğunuz sosu üzerine gezdirin. Ardından tavuklarınızı salatanızın üzerine koyun. Son olarak da hem süslemek için hem de lezzetlendirmek için biraz daha parmesan ekleyin. İşte hafif ve farklı bir tarif, yarım saatten az bir sürede hazır!
Bir miksere parmesanı, yoğurdu, limon suyunuzun yaklaşık dörtte birini, sirkeyi ve kıyılmış sarımsağı koyun ve biraz karıştırın. Mikser ağır tempoda çalışırken 2 yemek kaşığı zeytinyağını, son olarak da tuz ve karabiberi ekleyin.
Bu sos karışımınız bir kenarda beklerken tavuklarınızı ızgara yapabileceğiniz cinsten bir tavayı hafiften ısıtmaya başlayın. Tuz ve karabiberle çeşnilendirdiğiniz tavukları hafif zeytinyağı damlattığınız tavada ızgara yapmaya başlayın.
Her iki tarafının da piştiğinden emin olduktan sonra arta kalan limon suyunu tavukların üzerine gezdirin ve tavukları tavadan alın, kesebileceğiniz bir yüzeye koyun. Birkaç dakika bekledikten sonra tavukları jülyen biçiminde dilimleyin.
Büyük bir kaseye parçalara ayrılmış karalahanayı ve ikiye ayırdığınız domatesleri koyun. Hazırlamış olduğunuz sosu üzerine gezdirin. Ardından tavuklarınızı salatanızın üzerine koyun. Son olarak da hem süslemek için hem de lezzetlendirmek için biraz daha parmesan ekleyin. İşte hafif ve farklı bir tarif, yarım saatten az bir sürede hazır!
Yorumlar
Yorum Gönder