Kıymalı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeler
- 500 gr taze fasulye.
- 125 gram kıyma
- 1 adet orta büyük soğan
- 2 adet sivri biber
- 3 adet orta boy domates
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 2-3 Diş sarımsak
- Yarım su bardağı su
- 1 yarım küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Öncelikle bir tencere soğanları küp küp doğrayıp sarımsakları rendeleyip yağda pembeleşmeye yakın kavuruyoruz. Bu esnada domatesleri küp küp doğrayıp biberleri ince ince doğrayarak yemeğe ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra hemen ardından kıymasını atıp 2-3 dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ekleyerek rengi değişene kadar güzelce kavuruyoruz. İyice kavurduktan suyunu ekleyerek kısık ateşte pişiyoruz. Dilerseniz bu yemeği aynı şekilde kıyması olmadan patatesli de yapabilirsiniz. Yada bütün malzemeleri kavurarak susuz kavurmasını da yapabilir. Taze fasulye kavurmasını da sizlerle kadınca haberler bölümünde paylaşacağız. Bizi takip etmeye devam kadınlar ilgili merak ettikleriniz değişik yemekler için kadınca haberler bölümünü okuyabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder