Tel Şehriyeli Tavuk İncik Tarifi



MALZEMELER 

  • 1 Çay bardağı Domates Püresi
  • 1 Su bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Tatlı kaşığı Karabiber
  • 1 Adet Kırmızı Biber
  • 1 Çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 3 Diş Sarımsak
  • 6 Adet Tavuk İncik
  • 3 Su bardağı Tavuk Suyu
  • 2 Su bardağı Tel Şehriye
  • 3 Yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı kaşığı Tuz
 HAZIRLANIŞI 
Tavuk incikler tencereye alınır. Üzerine aşacak kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır. (Haşlama suyunu ayırıp şehriye pilavını pişirmek için kullanacağız.)
Sarımsaklar ince ince doğranır. Biber iri zar şeklinde doğranır. Tereyağının yarısı tencereye alınır, şehriye ilave edilir. Hafif kahverengi olana kadar kavrulur. 3 bardak tavuk suyu eklenir, pilav gibi pişirilir. Tuz ve karabiber ilave edilip demlenmeye bırakılır.
Kalan tereyağı başka bir tencereye alınır, biber ve sarımsaklar eklenir, hafif kavrulur. Tuz, toz biber ve domates püresi eklenir.
Tavuklar konulur. Birkaç dakika beraberce pişirilir. Sonrasında bu tavuklar şehriye pilavına katılıp harmanlanır. Varsa taze nane ufak ufak doğranıp eklenebilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar