MALZEMELER
- 1 Su bardağı Bezelye
- 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası
- 1 Su bardağı Hazır Garnitür
- 10 Adet Milföy Hamuru
- 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz
- 1 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- Kararında Çörek Otu, Susam
Bezelyeyi ufak bir tencerede hafif haşlayın. Zeytinyağını tavaya alıp domates salçası ve biber salçasını kavurun. Patatesli Garnitür ve bezelye’yi ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ilave edip soğumaya bırakın. Çözülmüş milföylerin ortasına harcı paylaştırıp köşelerini zarf biçiminde birleştirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 1 yumurta sarısına ayçiçeği yağı ekleyip hamurun üzerine sürün. İsteğe bağlı olarak çörek otu, haşhaş veya susam dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder