Vişne Kompostosu Tarifi



MALZEMELER
  • 1 Adet Çubuk Tarçın
  • Yarım Kg Dondurulmuş Vişne
  • 4 Adet Karanfil
  • 1 Litre Su
  • 2 Su bardağı Toz Şeker
  • 3 Parça Zencefil

 HAZIRLANIŞI 
Taze vişne kullanacaksanız z saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın ve yıkayın.
Derin bir tencereye suyu koyun, şekeri ilave edip kaynatın. İçine karanfilleri, çubuk tarçını ve küp zencefili ekleyin.
Baharatlar aromalarını bıraktıktan sonra içinden zencefil, çubuk tarçını ve karanfilleri alın.
Vişneleri ekleyin, bir taşım daha kaynatıp, oda sıcaklığında soğutun ardından buzdolabına alın.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar