MALZEMELER
- 1 Kg Süt
- 7 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 3 Kaşık Un
- 2 Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirin. Mikser ya da el blenderı ile 20 dk çırpın. Cam kaselerin içine ya da uzun şarap bardaklarının içine dökün. Soğumaya bırakın. Başka bir tencerede 7- 8 çorba kaşığı toz şekeri Karamelize ederek hafif yanmasını sağlayın. Soğumuş muhallebi dolu kapların üstüne karamelize edilmiş şekeri usul usul gezdirerek boca edin. Muhallebinin üstü karamelden dolayı hafif sulu olabilir bu durum muhallebiye lezzet katacaktır. Çok severek yaptığım kolay ve hafif bir tatlıdır. Ben severek yapıyor ve sonra da afiyetle yiyorum. Size de afiyet olsun
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder