YALANCI KEŞKÜL TARİFİ



MALZEMELER
  • 2 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi
  • 2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
  • Yarım Su bardağı Süt
  • 1 Litre Süt
  • 8 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • Yarım Paket Vanilya
  • 1 Adet Yumurta Sarısı


 HAZIRLANIŞI 
Tencereye süt ve şeker konur. Ateşte karıştırarak kaynatılır. Yumurta sarısı, nişasta ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi, yarım bardak sütle ezilir. Karışım kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş konur ve karıştırılır. Bir iki taşım kaynatıp ateşten alınır, vanilya katılır. Kapak kapalı olarak 10 dakika dinlendirilir. Sıcakken kaselere paylaştırılıp üzerine hindistancevizi rendesi serpilir.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar