MALZEMELER
1 paket kedi dili bisküvi.
Kreması için:
1 çay bardağı toz şeker,
3 yemek kaşığı un,
2 su bardağı süt,
1 paket vanilya.
3 yemek kaşığı un,
2 su bardağı süt,
1 paket vanilya.
Kedi dilini ıslatmak için;
1 çay bardağı süt,
1 çorba kaşığı toz şeker.
1 çorba kaşığı toz şeker.
Üzeri için;
İlk olarak kremayı hazırlamak için süt, şeker ve un tencereye koyulup çırpma teli ile güzelce çırpılır.
Ocağın üzerinde koyu kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Kıvamını alan muhallebinin içerisine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ılınması için bekletilir.
Kedi dilini ıslatmak için süt ve şeker bir kap içerisine konulup şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
Başka bir kap içerisine bolca hindistan cevizi konulur.
Kedidili şekerli süte batırılıp hemen çıkartılır ve bir tepsi üzerine bırakılır.
( Aralıklı olmasına dikkat edin )
( Aralıklı olmasına dikkat edin )
Üzerine sıkma torbasıyla veya kaşıkla hazırlanan kremadan koyulur.
Başka bir ıslatılmış kedi dili ile kapatılıp hindistan cevizine bulanır.
Hazırlanan kedidili pasta servis tabağına dizilir ve bütün kedidilleri aynı şekilde hazırlanıp tamamlanır.
Ekler pastaların üzerine paket üstündeki tarife uygun şekilde pişirilen çikolata sos arzu edilen miktarda gezdirilip servise sunulur.
* Kedi dilini seri ve hızlı bir şekilde sütün içerisine batırıp çıkarın.
Tepsiye hemen yerleştirin.
Yoksa dağılmasına sebep olursunuz.
Tepsiye hemen yerleştirin.
Yoksa dağılmasına sebep olursunuz.
Afiyet olsun.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder