Yeni Gelin Tatlısı Malzemeleri
- Keki için;
- 3 büyük boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- Vanilya
Şerbeti için; - 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için; - 5 su bardağı süt
- 2 silme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz halinde kullanılacak krem şanti
Yeni Gelin Tatlısı Yapılışı
Her zamanki gibi ilk önce yumurta ve şekerleri güzelce çırpmakla işe başlıyoruz. Ardından elediğimiz un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice çırpıyoruz.
Önceden yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz ve 180 derecede ısıttığımız fırına kekimizi koyuyoruz. 20 dakika gibi bir sürede pişecektir tabii ki bu fırına göre esneklik gösterebilmektedir.
Kek fırındayken biz de muhallebisini ve şerbetini yapabiliriz. Muhallebi için tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ise içerisine toz halinde olan krem şantiyi ekleyerek pürüzsüz kıvama gelene kadar güzelce çırpıyoruz.
Şerbet için ise tüm malzemeyi bir kapta karıştırmanız yeterli olacaktır. Fırından çıkardığımız pişmiş kekimizin üzerine ilk sıcaklık çıktıktan sonra şerbetimizi döküyoruz ardından da muhallebimizi üzerine tam anlamıyla yayıyoruz.
İsteğe göre üzeri ceviz ya da Hindistan cevizi ile süslenerek de servise hazır hale getirilebilinir. Ardından buzdolabında soğuyana kadar bekletiyoruz ve İşte yeni gelin tatlısının yapılışı bu kadar basit.
Yorumlar
Yorum Gönder