Yoğurlu Buğday Çorbası

Malzemeler
  • MALZEMELERİMİZ
  • 2 Su bardağı Aşurelik Buğday
  • Yarım Kg Süzme Yogurt
  • 1 Çay kaşığı Tereyağı
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Adet Yumurta
  • Kararında Su, Tuz

  • ÜZERİ İÇİN
  • 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
  • 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane
  • 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Aşurelik buğdayın üzerini bir parmak geçecek kadar ılık su ekleyin. Bir gece dinlendirip, ertesi gün suyu ile haşlayın. Ayrı bir yerde yoğurt, tereyağı, yumurta ve unu çırpıp karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Tuzunu ayarlayıp karıştırın. Naneyi zeytinyağında kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Pulbiber serpip servis yapın.

YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar