MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE YOĞURTLU SOSLU TAVUK TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 3 Diş Dövülmüş Sarımsak
- 1 Çay kaşığı Kimyon
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Çay kaşığı Kişniş
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- Yarım Kg Tavuk Eti
- Yarım Çorba Kaşığı Bal
- 1 Tutam Dere Otu
- Yarım Çorba Kaşığı Hardal
- 3 Çorba Kaşığı Limonun Suyu
- 1 Adet Salatalık
- 1 Su bardağı Yoğurt
- Kararında Karabiber, Tuz
TAVUK etini arzuya göre ince şeritler halinde veya kuşbaşı olarak doğrayın. Sıvıyağı bir kaba alıp sarmısak, kimyon, kişniş ve pulbiber ekleyip karıştırın. Etleri çöp şişlere dizip, üzerine hazırladığınız sarmısaklı karışımı gezdirin. Buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın. Sosu hazırlamak için, yoğurt ve limon suyunu karıştırın. Salatalığı rendeleyip, suyunu sıktıktan sonra yoğurda ekleyin. Dereotu, hardal, bal, karabiber ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın. Eti buzdolabından alıp, sostan çıkarın. Izgarada önlü arkalı kızartıp, yoğurt sosla birlikte servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder