MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ZENCEFİLLİ TAVUK TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 50 Gr Ceviz
- 1 Adet Kesme Şeker
- 2 Adet Kırmızı Biber
- 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu
- 2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
- 2 Çorba Kaşığı Su
- 1 Adet Tavuk Göğsü
- 1 Adet Taze Soğan
- 2 Çorba Kaşığı Toz Zencefil
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Marul Yaprağı, Tuz
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağı, küp şeklinde doğranmış kırmızı biber ve doğranmış tavuk göğsünü tavaya koyup tavuklar kızarıncaya kadar yüksek ateşte kavuralım. Tüm baharatlar, şeker, soya sosu, su, limon suyunu ilave edip 1-2 dk daha pişirelim. Tavayı ocaktan indirip doğranmış ceviz ve yeşil soğanı ekleyip karıştıralım. Marul yapraklarını kâse gibi kullanıp zencefilli tavuğumuzu içine doldurduktan sonra servis yapalım.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder