MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ZEYTİNLİ DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 20 gr. yaş maya
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- ½ demet dereotu
- 6,5 su bardağı un
- Tuz
- İçi için – Zeytin ezmesi
- Üzeri için – 1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 20 gr. yaş maya
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- ½ demet dereotu
- 6,5 su bardağı un
- Tuz
- İçi için – Zeytin ezmesi
- Üzeri için – 1 adet yumurta sarısı
Ilık süt şekeri bir kapta karıştırın, mayayı ilave edin. 10 dakika bekletin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip hamur olacak şekilde yoğurun. 1-1,5 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurdan elinize ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın ve ortasına zeytin ezmesi koyup toplar şeklinde kapatın.
Tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Hadi afiyet olsun birdaki tarifte görüşmek üzere :)
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder