Zeytinyağlı Barbunya Tarifi



MALZEMELER 
  • Yarım Kg Barbunya
  • 3 Adet Domates
  • 2 Yemek kaşığı Domates Salçası
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Patates
  • 1 Diş Sarımsak
  • 3 Su bardağı Su
  • 4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
  • Kararında Karabiber, Tuz

 HAZIRLANIŞI 
Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca soğanları ekleyip yumuşatın, havucu ekleyin kavurun, patatesi ekleyin kavurmaya devam edin. Sarımsağı ekleyip çevirin ve salçayı ve 2 adet domatesi ekleyin salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip, düdüklünün kapağını kapatıp 12-15 dakika pişirin. Süre bütünce kapağını açın ve 1 adet domatesi ekleyin ve dinlendirin.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar