MALZEMELER
Kabartma tozu(3paket)
Yoğurt(2su bardağı)
Sıvıyağ(1su bardağı)
Un(5su bardağı)
İçi İçin Gerekli Malzemeler
Peyaz peynir
İnce ince kıyılmış maydanoz
Üzeri İçin
Galeta Unu
HAZIRLANIŞI
Yoğurt kabartma tozları sıvıyağını bir kabımızda güzelce karıştıralım
Yavas yavas unumuzuda ilave edelim yumuşak bir hamur elde edebilmemiz için
Yumuşak olan hamurumuzu üzerini kapıyalım ve yarım saat dinlendirelim
Hamurumuzu dinlendirdikten sonra ceviz buyuklugunde parçalar koparalım ve avuç içi büyüklüğünde açalım
İçerisine iç harcında yazdıgım malzemleri koyalım ve resimde gördüğümüz gibi yuvarlıyarak kapatalım
Dışını galeta ununa batıralım ve yağlı kagıt serdiğimiz tepsimize dizelim
Önceden 180 derecede ısıttıgımız fırında 40 dakika kadar pişirelim pişince afiyetle yiyelim:)
En güzel poğaça tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder