Anne Usulü Tepsi Keki Tarifi



 MALZEMELER 
Yumurta(3adet)
Sıvıyağ(Yarım su bardağı)
Toz şeker(1bucuk su bardağı)
Un(3su bardağı)
Süt(1su bardağı)
Kabartma tozu(1paket)
Vanilya(1paket)
Karbanot(Yarım çay kaşığı)
Limon Kabuğu rendesi

 HAZIRLANIŞI 
Şekerimizi ve yumurtamızı güzelce çırpalım sütümüzü yağımızı ve limon kabugu rendemizide ekliyelim çırpamaya devam edelim ve unumuzuda ilave edelim karbartma tozu vanilya ve karbanotuda ekliyelim mikserle kek hamurumuzu çırpalım kıvama getirelim
Borcam ve fırın tepsimizi yağlıyalım hamurumuzu tepsimize dökelim fırınımızı 170 derecede ısıtalım ve pişirelim kekin üzeri koyulaşınca ortasına bir kürdan batıralım kürdanımız nemlenmişse ve üzerinde kek parçacıkları kaldıysa pişmiş demektir işte bukadar afiyet olsun:)
Kolay kek tarifleri için tıklayınız...

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar