MALZEMELER
Margarin(1paket)
Pudra şekeri(1su bardağı)
Yumurta(1adet)
Nişasta(1su bardağı)
Yumurta(1adet)
Kabartma tozu (1çay Kaşığı)
Un(3su bardağı)
Vanilya (1paket)
1 su bardağı balla karıştırılmış fındık,ceviz,kurukayısı,bade,ayçicekyağ (Arzuya Göre)
Eritilmiş Çikolata(1bardak)
HAZIRLANIŞI
Önümüze bir derin kap alalım içine pudra şekerini margarini yumurtamızı vanilyamızı koyup el ile yoguralım sonra nişastamızı ve kabartma tozumuzu ekliyelim unumuzuda azar azar ekleyerek iyice yoguralım eli yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoguralım Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde koparalım parmağımızla parçaların orta kısmını dikkatlice oyalım oydugumuz yere bir kaşık ballı karışımımızdan koyalım ve üzerini kapıyalım kalan hamurumuzada aynı işlemi uyguluyalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye serelim 175 derecede ısıttıgımız fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakıka pişirelim en son eritilmiş çikolataya batıralım ve sonra afiyetle yiyelim
Kurabiye tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder