MALZEMELER
Tereyyağ(250 gram)
Un(3su Bardağı)
Krema(200ml)
İçi İçin Gerekli Olan Malzemeler
Ayva (1tane)
Şeker(3 Subardağı)
Üzeri İçin Malzememiz
Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI
İlk Önce ayvamızı güzelce soyup çekirdek kısmını çıkaralım rendemizin kalın tarafıyla güzelce rendeliyoruz ayvamızı rendeledikten sonra toz şekerle beraber ayvamızı bir tavada güzelce pişiriyoruz
Hamurumuz için geniş bir kaseye yumuşamıs tereyağmızı koyalım üzerine hafif hafif unu ekliyerek yoğurmaya başlıyalım üzerine kremayıda ekliyelim sert bir kıvam alana kadar yoğuralım
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp avucumzla acalım üzerine pişirip soguttugumuz ayvalardan bir çay kaşığı koyalım hamurumuzu kapatalım
tekrar yuvarladıktan sonra tepsimize yağlı kağıt serelim ve kurabiyelerimizi dizelim önceden ısttıgımız fırında 180 derecede kurabişlerimizin üzeri kızarana kadar pişirelim
Diğer Kurabiye Tarifleri İçin Tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder