Ayvalı Kurabiye Tarifi




MALZEMELER
Tereyyağ(250 gram)
Un(3su Bardağı)
Krema(200ml)

İçi İçin Gerekli Olan Malzemeler

Ayva (1tane)
Şeker(3 Subardağı)

Üzeri İçin Malzememiz

Pudra Şekeri

 HAZIRLANIŞI 
İlk Önce ayvamızı güzelce soyup çekirdek kısmını çıkaralım rendemizin kalın tarafıyla güzelce rendeliyoruz ayvamızı rendeledikten sonra toz şekerle beraber ayvamızı bir tavada güzelce pişiriyoruz

Hamurumuz için geniş bir kaseye yumuşamıs tereyağmızı koyalım üzerine hafif hafif unu ekliyerek yoğurmaya başlıyalım üzerine kremayıda ekliyelim sert bir kıvam alana kadar yoğuralım

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp avucumzla acalım üzerine pişirip soguttugumuz ayvalardan bir çay kaşığı koyalım hamurumuzu kapatalım

tekrar yuvarladıktan sonra tepsimize yağlı kağıt serelim ve kurabiyelerimizi dizelim önceden ısttıgımız fırında 180 derecede kurabişlerimizin üzeri kızarana kadar pişirelim

Diğer Kurabiye Tarifleri İçin Tıklayınız...


 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar