MALZEMELER
Un(2bucuk su bardağı)
Tereyağ(4çorba kaşığı )
Yaşmaya(1yemek kaşığı)
Ilık su(1çay bardağı)
Zeytinyağ(Yarım Çay bardağı)
Şeker(1yemek kaşığı)
Yumurta(5tane)
Şerbeti için gerekli malzemeler
Su(2su bardağı)
Toz şeker(2su bardağı)
Limonsuyu(1Tatlı kaşığı)
HAZIRLANIŞI
Maya, toz şeker ve ılık suyu karıştırarak, hacminin iki katına çıkması için bekleyin. Yumurtaları el mikseri ile 10 dakika çırpın. Zeytinyağı, tereyağı ve mayayı yumurtalara ekleyerek karıştırın. Unu ekleyin ve yoğurun. Hamur elinize yapışmayacak ancak çok yumuşak olacak. Hamurunuzu yağlanmış kalıplarınızın yarısına gelecek kadar paylaştırın Oda ısısında, hacmi iki katına çıkana kadar bekletin. 180 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin. Tatlılarınızı kalıptan çıkartın; şerbette 1 dakika bekletin ve servis yapın. Şerbet hazırlanışı Su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve soğutun.
En güzel tatlı tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder