BALIK BUĞLAMA TARİFİ





MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE BALIK BUĞLAMA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 

 MALZEMELER 

500 gr. beyaz etli balık
2 baş kuru soğan
1 adet patates
1 adet domates
2 adet yeşil sivribiber
5-6 adet çiftlik mantarı
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
2 tatlı kaşığı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 yaprak defne
Yeterince tuz, karabiber
(3-4 kişilik)

 HAZIRLANIŞI 
Soğanı, patatesi ince halka halka kıyın. Kapaklı yassı tabağı yağlayın. Soğanların yarısını tabağa dizin. Üzerine balıkları yerleştirin. Kalan soğanı, patatesi balıkların üstüne, arasına koyun. Kıyılmış maydanozu üzerine serpin. İnce kıyılmış sivribiberi, rendelenmiş domatesi, ikiye üçe bölünmüş mantarları ilave edin. Su, zeytinyağı, kabukları soyulmuş halka limon dilimlerini ekleyin. Kapağı aralıklı olarak kapatın. Mikrodalga orta yüksek (med high) ya da (750W) gücünde 8 dakika pişirin. 4 dakika dinlendirip ikram edin.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar