MALZEMELER
Ekmek Hamuru(2tane)
Kıymalı Harç İçin Malzemeler
Tereyağ(1tatlı kaşığı)
Kıyma(Yarım Kilo)
Tuz,karabiber pul biber,kimyon,yenibahar
Beşamel Sosu için gerekli malzemeler
Tereyağ(125gram)
Tepeleme Un(1YEMEK KAŞIĞI)
Süt(1su bardağı)
Tuz,Beyaz biber,rendelenmiş ceviz,Sıvıyağ,kekik
HAZIRLANIŞI
Tereyağmızı bir tavada eritiyoruz içine kıymamızı ilave ediyoruz kıymanın rengi değişmeye başlayınca baharatlarıda ekliyelim ve kıymamız suyunu çekene kadar pişiriyoruz beşamel sosumuz için tereyağmızı bir tencerede eritiyoruz ve unumuzu ekliyelim ve kavuralım sütümüzüde azar azar ilave edelim orta ateşde kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim Tuz ve biberi rendelenmiş cevizimiz ile tatlandıralım ve kıymamıza ilave edip ılımaya bırakalım ekmek hamurlarımızdan yumurta boyunda parçalar koparalım unladıgımız tezgah üzerine alalım ve merdaneyle hamurumuzu açalım ve içlerine birer yemek kaşıgı kadar hazırladıgımız sosdan koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım ve böreklerimizi kızgınlaştırdıgımız yağda kızartalım kağıt havlu üzerine alıyoruz yağını süzmesi için en sonda üzerine kekik serpelim ve afiyetle yiyelim:)
Diğer Börek Tarifleri İçin Tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder