Bayat Ekmek Mantısı Tarifi



MALZEMELER
Bayat ekmek(1tane)
Kurumuş Ekmek(4dilim)
Yumurta(1adet)
Kıyma(1çay bardağı)
Sarımsak(2diş)
Tuz,karabiber,pul biber
Sıvıyağ
Sarımsaklı Yoğurt
 HAZIRLANIŞI
Bayat ekmeklerimizi suyla hafifçe nemlendiriyoruz çok ıslanmasın bayat ekmeklerimizi bir kapta parça parça yapıyoruz kuru ekmeklerimizide robatta un gibi ince bir şekilde çekiyoruz bayat ekmeklermizi hamur haline geldikten sonra üzerine yumurtamızı kırıyoruz ve baharatlarımızı ekliyoruz kıymamızıda ilave edip karıştıralım ve üzerine soğan ilave edelim hamurumuz hazır oldugunda elimizi ıslatalım ve top top köfte şekillerinde hamurumuzdan koparalım ve kızgın yağda kızartalım ve havlu kagıt serdiğimiz tabağa alalım tavamızı arada sallayarak kızartalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edip afiyetle yiyelim:)

Diğer mantı tarifleri için tıklayınız...

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar